пятница, 16 июля 2010 г.

АКЦІЯ

Дизайн, технология, изготовление на Крещатике "Украина из яиц", с использованием проса, пшена, различных цветных (натуральных и крашеных) яиц ТМ "Ясенсвит"

Пам’ятаєте відому українську народну казку про чарівне яйце, з якого вибігала нескінченна череда худоби? А тепер пофантазуйте: із яйця – та й Софіївський собор, Кам’янець-Подільська фортеця, Воронцовський маяк, Ластівчине гніздо… Не було ще такого, – скажете. Помиляєтеся.

У Києві, на Хрещатику, 23, всі ці яєчні дива можна було побачити з 19 по 26 квітня на дивовижному майданчику. А не встигли – не впадайте у відчай. Завдяки фотооб’єктиву ми вам допоможемо потрапити в цю новітню казку. Експозицію культурних пам’яток України з курячих яєць загальною площею 48 квадратних метрів підготував ВАТ «Крушинський птахівничий комплекс». Автор ідеї – Наталія Васнюк. Виконавець – художник-майстер Вікторія Володченко. На рукотворний шедевр використано понад 16 тисяч яєць. А висота деяких чарівних архітектурних споруд сягає 1500 мм.

Магічну силу яйцю з давніх-давен приписували майже всі народи Євразії. Але що ж в цьому диві-дивному міститься насправді?

Яйце – білковий продукт, що має високу харчову та біологічну цінність, оскільки у ньому містяться всі поживні речовини, які потрібні для життєдіяльності людини. В складі курячого яйця є білки (12,7%), жири (11,5%), вуглеводи (0,6-0,7%), мінеральні речовини (1,0%), вода (74%), вітаміни D, Е, каротин, В1, В2 В6, РР, холін. Енергетична цінність 100 г курячих яєць – 157 ккал., або 657 кДж. За поживністю одне яйце можна прирівняти до 40 г м'яса або 200 г молока.

Яєчна шкаралупа має пористу структуру й захищає яйце від мікроорганізмів. Вона містить вуглекислий і фосфорно-кислий кальцій, магній та органічні речовини. Поверхня яйця вкрита надшкаралупною плівкою. Ця «броня» захищає цінний продукт від потрапляння мікрофлори, проте пропускає гази й водяну пару.

Комментариев нет:

Отправить комментарий